Intrebari frecvente

 

Cum pot cumpara ? 

Dati click pe  "Adauga in cos" sau contactati-ne telefonic, pe email sau fax. Sediul nostru principal este in Craiova, insa livram gratuit prin Posta Romana sau prin curierat rapid in orice localitate din Romania in cel mai scurt timp posibil.

 

Ce contine o instalatie xenon ?

Kitul xenon contine 2 becuri, 2 balaste/drosere, accesorii de fixare, manual, si cutie. In functie de solicitarile dvs va putem oferi si adaptori xenon specifici pentru anumite masini.

 

Ce tip de bec xenon am nevoie ?

 Intra aici  si vei gasi toate informatiile necesare.

 

Unde pot instala kit-ul xenon ?

In Craiova colaboram cu numerosi electricieni autorizati, service-uri specializate. In tara avem colaboratori in cele mai mari orase care va pot oferii informatiile necesare montajului.

 

Pot sa-mi instalez singur kitul xenon ?

Kit-ul include tot ceea ce va trebuie pentru a-l instala, instalarea este simpla si poate fi facuta cu usurinta, aproximativ 30 de minute. Puteti de asemenea sa primiti ajutor telefonic sau in scris. Poti vizualiza aici schema de montaj.


Am inteles ca sunt puternice, insa nu mi se vor topi farurile ?

NU, absolut NU. Descarcare in xenon este descarcare in gaz si in general acest tip de tehnologii produc "lumina rece". Temperatura din far nu depaseste in nici un caz temperatura produsa de un bec halogen.

Ce modificari fizice va suferi masina mea ?

Nu suntem adeptii improvizatiilor si nici nu facem asa ceva, singura modificare existenta uneori consta in perforarea capacului de acces al farului. Asta e tot. La anumite masini cu bec H4 precum Dacia Logan, nu se efectueaza practic absolut nici o modificare.

Am masina in garantie. Ce se intampla daca instalez un kit xenon ? Pierd garantia ?

Un montaj asigurat corespunzator nu aduce dupa sine pierderea garantiei decat daca astfel de prevederi sunt stipulate in contractul de service semnat de dvs si furnizorul masinii. De obicei acestia nu anuleaza garantia pe partea electrica atunci cand instalarea kit-ului xenon se face in cadrul propriului lor service. Anularea garantiei poate intra in discutie, practic insa nu exista motive sau argumente solide pentru a face acest lucru. Instalatia xenon este doar un pretext pentru a forta clientul sa monteze doar la compania lor, exact ca si in cazul unui banal casetofon auto, bineinteles dvs platind un onorariu suficient.

Am inteles de la prieteni ca la anumite masini "palpaie" becurile xenon in faruri. Kitul vostru face la fel ?!

Aceasta problema este cauzata de computerul de lumini al masinilor de generatie noua care intra in conflict cu balasturile kitului. Se intampla de regula la masinile cu fabricatie dupa 2007. SOLUTIA exista si v-o putem furniza oricand: fie activarea modului xenon din computerul de bord al masinii, fie se instaleaza suplimentar un kit de anulatori erori care dau semnal computerului masinii ca tensiunea pe cablaj este cea corespunzatoare cerintelor inserate de producator.

 

Aveti balaste/drosere standard analogice si balaste slim si ultraslim digitale, exista vreo diferenta intre ele ?

Da, bineinteles. Diferenta este majora intre instalatiile xenon analogice si cele digitale: atat tehnologia de fabricatie este diferita, stabilitatea si intensitatea luminoasa, durata de viata in timp, precum si calitatea componentelor de fabricatie. Intodeauna noi va recomandam kit-urile slim digitale pentru rezultate excelente si fara viitoare probleme de functionare.

Accesati link-ul urmator si veti observa diferenta in mod concret:

 
Vreau sa montez bixenon. Se poate ?

Bineinteles, fie achizitionati un set de lupe care sunt intradevar BIXENON, fie este necesar sa cumparati 2 seturi de kit-uri xenon pentru masinile care au un singur bec pe faza (de exemplu bec H1, H7, 9005, 9006). Exceptie fac masinile care au un bec pentru ambele faze (majoritatea au bec H4). In acest caz este necesar sa achizitionati doar un kit, bixenon cu bec H4. (masini care folosesc acest sistem sunt de exemplu: Dacia Logan, Ford Fiesta, Opel Astra F, majoritatea modelelor Daewoo, Hyundai, Nissan, etc.

Care sunt cele mai "puternice" becuri  35 w sau 55 w ?

Intre becurile xenon 35 w si 55 w DA este diferenta si aceasta se observa daca kit-ul achizitionat de dvs este cu adevarat de 50 w sau 55 w. Din nefericire pe piata din Romania sunt foarte multi furnizori care ofera kit-uri xenon de 35 w insa le fac reclama si le comercializeaza ca fiind de 50 w sau 55 w. Diferenta se poate observa la o analiza a becului xenon, bulbul in care este stocat amestecul de gaze la 55 w este sensibil mai mare decat la 35 w. De asemenea balastul de 55 w este cel care face ca pornirea gazului xenon sa fie de intensitate de 55 w, trebuie sa fiti sigur ca primiti ceea ce platiti. In proportie de 80% din cazuri aceste balaste de 55 w sunt slim si numai digitale.

Imi place lumina albastra. Nu sunt eficiente becurile de 8000k ?

Ba da, dar in mod clar mult mai putin eficiente decat unele de 6000k de exemplu pe ceata sau pe ploaie vizibilitatea este mai scazuta in comparatie cu cele de 6000k. Cele mai puternice masurate in lumeni sunt becurile xenon de 4300k.

Masina ii va orbi pe cei de pe contrasens dupa ce instalez xenon ?

Atata timp cat farurile sunt bine reglate, nu. Recomandam sa efectuati o verificare/reglare a acestora daca pe sosea sunteti avertizati ca deranjati ceilalti participanti la trafic.

 

H7R, D2R ce sunt aceste becuri si cum functioneaza ?

Becurile H7R, D2R sunt becuri speciale unidirectionale care inlocuiesc cu succes lupele. Scopul acestora este de a directiona lumina exclusiv la nivelul astfaltului si nu depasesc ca si inaltime botul masinii. Sunt o alternativa constructiva folosita recent pentru a inlocui lupele care sunt contruite cu acelasi scop de directionare a luminii. Aceste becuri se gassesc in dotarea de serie xenon la masini gen Renault Laguna, Honda Civic, Peugeot 607, Mitsubishi Outlander, Volvo XC90, S60 sau generatii mai noi care nu au faruri cu lupa

Si daca se "arde" becul xenon, ce fac ?

Acesta nu se arde niciodata, se consuma. Un bec xenon folosit in regim normal are o durata de viata de ~ 2-3 ani. Pot exista cazuri in care insa sa se arda un balast xenon, atunci trebuie inlocuit, nu se fac reparatii si nici nu sunt recomandate.


Cat rezista mai exact becurile XENON HID ?

Becurile XENON HID sunt proiectate pentru a rezista pe intreaga durata de viata a automobilului dvs. Vor functiona aproximativ 2500h. La o utilizare de aproximativ 2 ore pe zi, in fiecare zi a anului, practic trei ani si jumatate va veti putea bucura de avantajele xenon.

Dupa instalare pot sa revin la vechiul sistem de iluminare ?

Binenteles, puteti in orice moment demonta kitul XENON si reinstala vechile becuri. Deasemenea puteti muta kitul XENON pe un alt autoturism care utilizeaza acelasi tipuri de becuri sau sa achizitionati separat doar becurile de care aveti nevoie.

 

Pot sa va sun ?!

Sigur ca puteti sa ne sunati, este recomandabil sa faceti acest lucru si sa primiti un raspuns adecvat problemei sau nelamuririi dvs. Nu este de dorit sa depanati kit-ul xenon dvs, lasati sa se ocupe de acest lucru electricianul care v-a facut instalarea si astfel aveti siguranta ca nu va veti pierde garantia oferita.

 

Va dorim sa aveti Real-Succes !