De ce Xenon ?

Descriere XENON HID:

Becul xenon este un bec cu microdescarcare continand gaze nobile si xenon. Becul nu are filament, lumina este data de arcul electric dintre cei doi electrozi creat intr-o capsula de sticla plina cu gaze nobile, cu ajutorul unui transformator de inalta tensiune pentru doi electrozi.
Intre cei doi electrozi, emite lumina. De aici si numele sistemului - High Intensity Discharge (H.I.D.) adica descarcare de mare intensitate.
Pentru aprinderea arcului, este nevoie de o tensiune de circa 23.000 V asigurata de o unitate electronica proiectata special in acest scop, iar pentru pastrarea stabilitatii arcului, este suficienta o tensiune altemativa de 80 V - 400 Hz.
Becul xenon dispune de protectie UV, radierea acesteia nu dauneaza amalgamului lampii. Becul xenon, in timpul functionarii, produce o temperatura mult scazuta fata de becurile clasice de halogen.

Lumina Xenon este mai apropiata de lumina solara decat lumina halogenului, este mai bine sesizata de ochiul uman, temperatura coloristica este mai contrastata, oferind o imagine mai clara si efectul de stres este mai redus pentru ochiul uman. Pe timp de noapte, este mult mai relaxant pentru ochi sa conduceti la lumina lampii xenon. (6000 k este lumina cea mai apropiata de lumina zilei).
Lumina xenon se diferentiaza si de iluminarea publica. Lampa xenon nu numai ca ilumineaza pe o distanta mai mare, dar si reflexia laterala este mult mai mare decat cea a becurilor halogene.

AVANTAJELE FOLOSIRII UNUI KIT XENON

- consum de curent redus ; o instalatie de xenon are un consum redus de curent (35W), generand o intensitate de 3 ori mai mare comparativ cu un bec halogen de 55w.
- durata de viata mai mare; 2800 - 4000 ore de functionare. Becurile xenon (avand la baza conceptul HID) confera o rezistenta sporita la vibratii, socurile mecanice nealterand in nici un mod durata de functionare a acestora.
- lumina alba; lumina generata de un bec halogen este galbena, in timp ce lumina unui XENON este alba, apropiata de lumina naturala.
- vizibilitate sporita noaptea; lumina generata de un kit xenon prezinta claritate sporita ca urmare a intensitatii luminoase ridicate (lumina HID XENON ~ 3500 lumeni iar lumina halogen ~ 1200 lumeni). De asemeni s-a constatat ca lumina generata de un kit xenon reduce semnificativ riscul accidentelor noaptea.
- confort sporit; lumina de culaore alba, creste acuitatea vizuala, avand ca efect confortul conducatorului auto pe timp de noapte.
- temperatura scazuta (grade Celsius); temperatura becurilor xenon/hid este cu 20-30% mai scazuta decat a becurilor halogen.
- design modern; prin montarea unei instalatii xenon in locul unui bec halogen aspectul masinii dumneavoastra se va imbunatatii semnificativ.

 

EXPLICATIE CULORI KELVIN XENON : 4300K, 6000K, 8000K, 10000K, 12000k

 

 

IMAGINE EXPLICATIVA HALOGEN 3000k VS XENON 6000k

 

Film video HALOGEN VS XENON:

Pentru orice informatie ne puteti contacta:


Va multumim pentru increderea acordata,
Echipa Car-Lighting: Xenon, Leduri, Piese si Accesorii

http://www.xenon4u.ro/,
http://www.real-succes.com/
Tel: 0760.846.754; 0723.448.645
Email: office@xenon4u.shopmania.biz